Oudejaarsdag 1790, dikke mist in Amsterdam

fog mist antiquariaat arine van der steur

Tientallen drenkelingen in de Amsterdamse grachten, zelfs een koets te water. In dit pamflet uit 1791 beginnen enkele bewoners aan de grachten een crowdfunding avant la lettre. Aangekondigd wordt dat er intekenlijsten in diverse grachtenpanden liggen voor diegenen die willen bijdragen aan het financieren van relingen. Kennelijk bleef het probleem bestaan. Het tweede pamflet in 1805 kondigt vanuit het bestuur van de stad Amsterdam (Jan Six van Hillegom IV) een verplichting aan om bij mist kettingen en touwen te spannen.

Tientallen drenkelingen in de Amsterdamse grachten, zelfs een koets te water. In dit pamflet uit 1791 beginnen enkele bewoners aan de grachten een crowdfunding avant la lettre. Aangekondigd wordt dat er intekenlijsten in diverse grachtenpanden liggen voor diegenen die willen bijdragen aan het financieren van relingen. Kennelijk bleef het probleem bestaan. Het tweede pamflet in 1805 kondigt vanuit het bestuur van de stad Amsterdam (Jan Six van Hillegom IV) een verplichting aan om bij mist kettingen en touwen te spannen.
Tientallen drenkelingen in de Amsterdamse grachten, zelfs een koets te water. In dit pamflet uit 1791 beginnen enkele bewoners aan de grachten een crowdfunding avant la lettre. Aangekondigd wordt dat er intekenlijsten in diverse grachtenpanden liggen voor diegenen die willen bijdragen aan het financieren van relingen. Kennelijk bleef het probleem bestaan. Het tweede pamflet in 1805 kondigt vanuit het bestuur van de stad Amsterdam (Jan Six van Hillegom IV) een verplichting aan om bij mist kettingen en touwen te spannen.
Jan Six van Hillegom Mist amsterdam
Jan Six van Hillegom Mist amsterdam