France, Anatole (=Jacques Anatole François Thibault)

French literature, special binding, extra additional prints 1923 | Alfred de Vigny. Edition revue et corrigee par l’auteur. Paris, Aveline, 1923. INCLUDING 19 prints on Japanese paper, Copy XII for the friends of the author.

SKU: 52584

J Whatman-papier is in zijn lange geschiedenis op twee locaties gemaakt; de oorspronkelijke fabriek in Maidstone, Kent heette Turkey Mill. De ontwikkeling van ‘geweven’ papier, het produceren van papier op een glad, regelmatig oppervlak, geweven gaasmateriaal, werd gepionierd door James Whatman bij Turkey Mill.

“Alfred de Vigny” van Anatole France is een essay over de Franse dichter, romanschrijver en toneelschrijver Alfred de Vigny (1797-1863), een belangrijke figuur van de Franse Romantiek. Anatole France beschrijft Vigny als een veelzijdig en diepzinnig schrijver, die zich bezighield met grote filosofische vragen over het lot van de mensheid, de relatie tussen mens en God, en de tragiek van het menselijk bestaan. Hij benadrukt de melancholie en stoïcijnse geest die in veel van Vigny’s werk terugkomt, zoals in zijn beroemde poëziebundel Les Destinées en zijn roman Cinq-Mars. Anatole France geeft in Alfred de Vigny een intellectuele en literaire analyse van Vigny’s invloed en nalatenschap, en toont bewondering voor de diepgang en ernst van de schrijver, terwijl hij ook zijn werk in de context van de bredere Franse literatuur plaatst. Het essay is een interessante combinatie van biografie, literaire kritiek en filosofische reflectie.

 654,00 ( 600,00 ex. btw)

In stock

 

SKU: 52584 Categories: , ,
Product type: Books
Abebooks category: Books
Period Made: 1900-1950